Thermografie

Ontdek ontstekingen al in een vroeg stadium

Medische thermografie meet de temperatuur aan de oppervlakte van de huid. Onze ultragevoelige camera’s meten deze temperatuur millimeter voor millimeter en maken hier kleurenbeelden van. Daarbij worden álle temperatuurverschillen gemeten; zelfs de verschillen kleiner dan 0,05°C.

Geavanceerde middelen

Het lichaam zendt warmte uit tot zo’n 6 centimeter onder de huid. Als iets ongewoons aan de hand is in je lichaam, zoals een ontsteking -die een voorstadium kan zijn van een ernstiger aandoening-, is dat op huidniveau te detecteren.

De oppervlakte van de huid functioneert in dit geval als een schakelkast waar informatie wordt uitgewisseld tussen verschillende lichamelijke processen. Met de infraroodcamera wordt deze informatie inzichtelijk gemaakt, waarna de beelden worden geïnterpreteerd door een team van artsen die hierin gespecialiseerd zijn. Voor deze interpretatie wordt de meest geavanceerde software gebruikt.

Preventief onderzoek

Medische thermografie wordt ingezet voor mannen en vrouwen die een preventief onderzoek van hun lichaam wensen.

Wij werken met verschillende soorten aandachtsgebieden o.m.:

  • een volledig lichaamsonderzoek,
  • een gezondheidsonderzoek (romp en hoofd)
  • borstonderzoek
  • een enkel deel van het lichaam

Pijnloos en veilig

Er komt géén straling bij kijken. De thermograaf blijft op circa één meter afstand van je staan en maakt infraroodopnamen vanuit verschillende gezichtspunten. Daarom is deze methode zowel pijnloos als veilig en geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen.

Een (borst)onderzoek met behulp van medische thermografie is:

  • Pijnloos en 100% veilig (geen straling, geen druk)
  • Betrouwbaar en accuraat
  • Geschikt voor alle borsten (incl. implantaten en amputaties)
  • Toepasbaar bij elke cupmaat

Voorkomen in plaats van genezen

Het is inmiddels algemeen erkend dat elke fysieke aandoening 6 fases doorloopt. Om je een voorbeeld te geven: een eenvoudig kuchje in fase 1 kan zich ontwikkelen tot een zeer ernstige longaandoening in fase 6, via de 4 tussenliggende fases.

Thermografie signaleert aandoeningen in fase 2, dus nog aan het prille begin van een eventueel probleem. Dat betekent dat het over het algemeen dán nog goed mogelijk is dit proces te keren. Thermografie is dus bovenal een preventieve methode. Dáár zou medische zorg wat ons betreft sowieso over moeten gaan! Voor jouw referentie; mammografie signaleert aandoeningen pas in fase 4. … én je houdt zélf de regie!

Als je, met thermografie, een ‘sneak preview’ van je gezondheid krijgt, kun je ook zelf aan het roer blijven staan en doen wat nodig is om het evenwicht in je lichaam te herstellen. In het thermografierapport dat je ontvangt na het onderzoek, krijg je de benodigde preventieve gezondheidsadviezen.

Netwerk van ervaren behandelaars

Natuurlijk gebeurt het weleens dat we bij een thermografie iets opmerken dat zich al verder lijkt te hebben ontwikkeld dan fase 2. In dat geval verwijzen we je door naar één van de uitstekende artsen en therapeuten in ons netwerk. Zij zijn allemaal goed bekend met medische thermografie.

Jíj blijft de regie voeren over je eigen gezondheid.